Liikunnan haastekamppanja

10.3.2022

EKL:n vuosittain järjestettävän liikunnan haastekampanjan tavoitteena on innostaa ja kannustaa liiton jäseniä liikkumaan ja huolehtimaan kunnostaan. Liikkuminen on tärkeää kaikenikäisenä, mutta ikääntyessä sen merkitys kasvaa entisestään. Säännöllinen liikunta ylläpitää toimintakykyä ja edistää itsenäistä selviytymistä arjessa mahdollisimman pitkään. Se ennaltaehkäisee monia sairauksia ja toimintavajavuuksia. Lisäksi liikunta parantaa elämänlaatua ja piristää mieltä haasteellisinakin aikoina.

Liikunnan haastekampanja 2022

EKL:n vuosittainen liikunnan haastekampanja käynnistyy jälleen 1.3.2022. Haastekampanjan kesto on kaksi kuukautta ja se päättyy 30.4.2022. Nyt kaikki EKL-jäsenet liikkumaan!

Liikuntasuoritukset

Liikuntasuorituksiksi kelpaavat kaikki kuntoa kohottavat ja ylläpitävät liikuntamuodot, esimerkiksi: Kävely ja sauvakävely, hiihto, pyöräily ja kuntopyöräily, potkukelkkailu, retkeily, luonnossa liikkuminen, uinti, allaskävely ja vesijuoksu, pelit, tanssit, kuntosali, tasapainoharjoittelu, ystävän ulkoiluttaminen jne.

Suoritusten kesto ja määrä

Yhden suorituksen keston on oltava vähintään 30 minuuttia. Liikuntasuorituksia voi olla vain yksi päivässä (maksimisuoritusmäärä on 61).

Osallistuminen

EKL-yhdistysten jäsenet osallistuvat kampanjaan ilmoittamalla liikuntasuorituksensa oman yhdistysten liikuntavastaavalle heti kampanjan päätyttyä.
Liikuntasuoritukset voi kerätä erilliseen liikuntakorttiin, josta tulokset on helppo laskea ja ilmoittaa yhdistyksen liikuntavastaavalle kampanjan päätyttyä.

Suoritusten ilmoittaminen

- Yksittäiset jäsenet ilmoittavat suorituksensa oman yhdistyksen liikuntavastaavalle

- Yhdistyksen liikuntavastaava ilmoittaa jäseniltä saamansa tiedot kootusti omalle piirilleen sen ilmoittamien ohjeiden mukaisesti. Yhdistykseltä annetuiksi tiedoiksi riittävät osallistujien ja suorituskertojen määrät (jäsenmäärää ei tarvitse ilmoittaa).

- Piirit toimittavat omat koosteensa liittoon Marja Raitoharjulle 23.5.2022 mennessä.

Tulosten julkaiseminen ja palkitsemiset

Liikunnan haastekampanja tulokset julkaistaan kesäkuun 2022 alkupuolella. Paras piiri ja yhdistys palkitaan EKL:n 60-vuotisjuhlien yhteydessä Joensuussa 16.6.2022.

Liikkuminen poikkeusaikana

Poikkeuksellinen aika saattaa osaltaan rajoittaa liikkumismahdollisuuksia. Liikuntapaikkojen ja kerhojen mahdollisesti ollessa tauolla kannattaa miettiä vaihtoehtoisia tapoja liikkumiselle. Puolen tunnin kävely pienemmällä porukalla tai pareittain oman kodin lähistöllä tuo piristystä päivään. Liukkaiden kelien aikaan erilaiset koti- ja etäjumppatuokiot voivat korvata kävelyretkiä. Tärkeää on keskinäinen yhteydenpito ja toinen toistensa kannustaminen. Vuoden 2021 liikunnan haastekampanja keräsi 5811 osallistujaa 165 yhdistyksestä. Liikuntasuorituksia kertyi kaikkiaan 292.593 kappaletta. Tänä vuonna laitetaan vielä paremmaksi!

Liikuntakortit

Liikuntakortti A4

Liikuntakortti 2 x A5

Liikuntakortti sähköinen

Motionsblankett

Lisätietoja

Marja Raitoharju